Twrde węże wody

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • xrob
    Classic
    • 2008
    • 1

Twrde węże wody

No dobra sorry.Może troszkę poleciałem...też czasami poszaleję...i też nie mam prawka od 20 lat tylko znacznie krócej ops:
    Ale fakt faktem że w centrum Wro w środku dnia nie wjeżdża się na CZERWONYM...Ku...mać :!:
    A co do tekstu o szczeniakach to nie było do Miśka bo wiekowo nas zbyt dużo nie dzieli...ale jeśli kogoś niechcący tym sformułowaniem uraziłem to bardzo bardzo przepraszam... :P
    xrob
  • miras_72
    Classic
    • 2007
    • 12

Twrde węże wody

Witam
    Panowie, proszę o poradę.
    W moim silniczku AGR, TDI 90KM mam dość twrde węże. Da się je trochę ścisnąć ale czuć ciśnienie. Byłem u jednego mechanika mówi że jest żle i stwierdził uszczelkę pod głowicą, drugi powiedział że to początek przedmuchów komresji. Wczoraj byłem u trzeciego (dobry fachowiec) i powiedział że wszystko OK, że w przewodach jest około 2 atmosfery ciśnienia.
    Odkręcił korek zbiorniczka żeby popuścić ciśnienia, zakręciłgo i kazał pogazować. Trzymał ściśnięty wąż, ale przez ok. 2 minuty nie wzrosło ciśnienie więc mówi że gdyby kompresja szła do ukł. chodzenia to byłby już twardy jak beton!
    Silnik trzyma tempraturkę, nie przekracza 90 st., chodzi OK.
    I bądź tu mądry???? Kto ma rację????
    W lipcu mnie czeka trasa 700 Km i nie wiem co robić. Pomóżcie.

Komentarz

nic, jeżdzic dalej.
      po twoim opisie wnioskujeze wszystko ejst ok, nie ma najmniejszego problemu z niczym.

Komentarz

• miras_72
        Classic
        • 2007
        • 12

Dobrze się mówi, ale jak mi coś strzeli w drodze nad morze to mnie skroją pewnie jakąś kosmiczną ceną !!!
        może jeszcze ktoś mi coś poradzi??? Kto ma diesla?? Jak jest u was ???

[ Dodano: Czw 17 Maj, 07 12:26 ]
        Pierwszy raz mam dieselka i nie wiem czy tak ma być , może masz i rację. Mimo wszystko dzięki!

Komentarz

• slg
          Classic
          • 2005
          • 26

dopuki nie zacznie wywalac płynu zbiorniczkiem wyrównawczym , należy jezdzic , jak zacznie wywalać , trzeba zrzucać głowice i wymieniac uszczelke lub oglądać głowice.
          S3 MTM

Komentarz

• endryu
            RS
            • 2006
            • 3777
            • Octavia II combi (1Z5)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

jeździć dalej, do lipca jeszcze masz chwilkę czasu. Gumowe węże w układzie chłodzenia mają to do siebie, że z upływem lat guma staje się twardsza. Sprawdź gumowe przewody, jeżeli nie mają uszkodzeń, pęknięć to jest ok. Sprawdż sobie na zimnym silniku elastyczność węży i porównaj z nagrzanym. A jeżeli cię to męczy i masz trochę kasy na zbyciu to wymień je na nowe. Przy przedmuchach, w układzie chłodzenia, w zbiorniku wyrównawczym w trakcie pracy silnika płyn by się mocno wywracał-buzował.
            O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
            O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
            =================================================

Komentarz

no widzisz, mówłem ci to samo

Komentarz

• miras_72
                Classic
                • 2007
                • 12

Chyba macie rację.
                Poza tym dodam, że przelew w zbiorniczku leje cały czas tak samo i co najważniejsze, przy utrzymywaniu przez dłuższy czas obrotów na około 3000 pociągnie trochę płynu ale nie przybywa go w zbiorniczku.
                Dzięki za rady!!!

Komentarz

prosze bardzo

Komentarz

• chester121
                    L&K
                    • 2005
                    • 1053

tak jak koledzy mowia
                    jesli byla by to uszczelka pod glowica
                    to raz zapowietrzyl by ci sie uklad i przestalo by dmuchac cieplym powietrzem w kabinie
                    po drugie jesli bys odkrecil korek od zbiornika wyrownawczego powinny wydobywac sie z niego babelki powietrza, no i autko by sie przegrzewalo

z tego co czytam zadna z tych usterek nie wystepuje wiec nie ma sie co martwic

Komentarz

• miras_72
                      Classic
                      • 2007
                      • 12

Trochę się uspokoiłem. Wielkie dzięki !! :kciukgora

Komentarz

Pracuję...